Rols-product1

 

Rols Machineonderdelen, onze kracht

Verspanen

Verspanen is met recht zowel de specialiteit als de corebusiness van Rols Machineonderdelen. Uw behoefte is richtinggevend voor de engineering en productie van kleine, grote, eenvoudige en complexe mechanische onderdelen en halffabricaten. Zowel in ferro, non-ferro als kunststoffen.

De complexiteit van uw onderdeel, de seriegrootte, de doorlooptijd en de benodigde flexibiliteit bepalen het niveau van de automatiseringsgraad. Met behulp van de meest moderne CAD/CAM-systemen kunnen we multitaskingmachines en 5-assige freesbanken aansturen. Om concurrerend te blijven, houden we onze automatisering regelmatig tegen het licht.

Meer dan 40 CNC-bewerkingsmachines maken deel uit van het geavanceerde machinepark, zoals:

  • Producthandlingsrobots en FMS-lijnen
  • Horizontale en verticale freesbanken en bewerkingscentra
  • Draaibanken met sub spindel, y-as en aangedreven gereedschappen
  • Langdraaimachines

Plaatbewerking

Onze goed opgeleide en ervaren medewerkers vervaardigen een breed spectrum aan plaatwerkonderdelen. Daarvoor hebben ze de beschikking over kant- en zetbanken, persen en ponsmachines. Zo snijden, knippen, zetten, rollen en vormen ze het plaatwerk tot onderdelen die voornamelijk in samenstellingen gebruikt worden.

Lassen

Lassen is een discipline waarmee Anvil zich onderscheidt. Onze constructieafdelingen zijn uitgerust met moderne machines die meervoudige bewerkingen mogelijk maken. Daarbij kunt u denken aan MIG/TIG lassen van complexe componenten van 5 tot 1500 kilogram. Afhankelijk van de eisen van de klant en de grootte van de serie zetten we ook diverse soorten geavanceerde lasrobots in. Het gebruik van deze lasrobots is essentieel om de kwaliteit en continuïteit te waarborgen.

Lassen & Solderen

Ook voor lassen en solderen bent u bij Rols Machineonderdelen aan het juiste adres. Onze ervaren en gecertificeerde lassers zijn zeer bedreven in het bedienen van tig- en mig/mag-lasrobots. Deze combinatie van mens en techniek garandeert samenstellingen in zowel staal, RVS, aluminium als koper. Afhankelijk van de seriegrootte en de complexiteit van het (eind)product maken we ook gebruik van een 8-assige lasrobot met palletwisselaar. Verbinding en/of materiaal zijn bepalend of we kiezen voor hard of zacht solderen.

Assemblage en testen

In assembleren en testen heeft Anvil Industries zich ontwikkeld tot een co-supplier met een hoge servicegraad. Met deze 2 expertises zorgen we voor de finishing touch van uw verspaande en geconstrueerde componenten. Onze reikwijdte in assembleren en testen omvat zowel mechanische, elektromechanische als hydraulische componenten. Ongetwijfeld vindt u het prettig om halffabricaten – getest en wel – in te bouwen in uw eindproduct. Dankzij deze service schakelt u één toeleverancier in voor meerdere schakels in de productieketen. U neemt Anvil in de arm en wij ontzorgen u van A tot Z.

Assembleren & Testen

Frezen, draaien, lassen en plaatbewerken vormen de eerste schakel in het productieproces van Rols Machineonderdelen. In onze goed geoutilleerde assemblageafdeling vindt de volgende stap plaats. Hier worden alle gefreesde en gedraaide onderdelen, plaatwerkonderdelen, lassamenstellingen en koopdelen geassembleerd tot halffabricaten of volledige samenstellingen. Stelt u als opdrachtgever hoge eisen aan dit deel van het procedé? Desgewenst voeren we het assembleren en testen uit in onze cleanroom.

Logistieke dienstverlening

Flexibiliteit en risicospreiding zijn twee belangrijke pijlers onder de logistieke dienstverlening van Rols Machineonderdelen. Zo spelen we als bedrijf in op de sterk fluctuerende markten van vandaag de dag. Afhankelijk van uw behoefte hanteren we verschillende logistieke concepten. Een sprekend voorbeeld van zo’n concept is het zogenoemde rolling forecast model. Onze accountmanagers controleren dagelijks via het de internetportal van een klant de voorraadniveaus en de behoeftes. Dankzij deze controle kunnen ze direct de benodigde hoeveelheden toevoegen aan de assemblagelijn.